Bomen en planten maken de tuin

Gras & beplanting

Wat je ook maakt in een tuin, uiteindelijk is het toch weer de beplanting die de tuin maakt. Het belang van groen moeten we niet onderschatten. Zo zorgt het groen in uw tuin voor een ecologische brug voor veel dieren, ook voor het reduceren van de warmte zijn vooral bomen, maar ook de andere beplanting erg van invloed.

Uitsluitend voor projecten die door ons worden aangelegd, maken wij beplantingsplannen naar wens van de opdrachtgever en naar mogelijkheden bepaald door de omgeving. U krijgt éénmalig garantie op het aanslaan van de planten, dit controleren wij in het eerste jaar, en zullen dit dan zodra het mogelijk is herplanten.

De tuin dient dan wel correct te zijn verzorgt, dus op tijd water geven en het onkruid weg houden.

Gras

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor gras in de tuin, zo heeft een grasveld een ruimtelijke werking, en zorgt voor een rustig overzichtelijk beeld. Vooral voor kinderen is een grasveldje geweldig.

In kleine tuinen worden over het algemeen graszoden gebruikt, u heeft dan na 2 a 3 weken al een gazon wat volledig bruikbaar is. Grote velden worden meestal ingezaaid, augustus/september is dan de mooiste tijd voor het beste resultaat.

Kunstgras behoort ook tot de mogelijkheden, vooral voor een hockey veldje of een speelveldje voor de kinderen is dit erg ideaal. Naar mijn mening moeten we het niet als een nep gazonnetje toepassen. Echt gras leeft, ook al is dit misschien niet altijd ideaal, maar er is meer beleving.

Samen kijken naar de
mogelijkheden voor uw tuin?